SWIMMING CLUB

STROMBEEK GRIMBERGEN

Abbeloos_Socquet
Fraikin
HugosFoodservice

Dag 5

Voor de B-ploeg begon de dag met een verrassing. 

 

Ze werden al een uurtje later wakker gemaakt met de fantastische melding dat ze geen training hadden in de voormiddag.
Luc had een voormiddag rust voorzien. Althans dat was voorzien. Rust is natuurlijk niet aan 14-15 jarigen besteed. We gingen naar het strand wat liggen liggen. Maar dat was van korte duur. Eerst werd er gevolleyballd en daarna de zee in. Op het ponton dat een 100-tal meter in zee ligt werd er gesprongen en gespeeld. Iedereen duwde elkaar in het water. Elkaar verhinderen terug op het ponton te kruipen. Wim in het water proberen te duwen wat niet zomaar lukt natuurlijk. Uiteindelijk toch Wim in het water gekregen en dan was het de sport hem te verhinderen op het ponton te klimmen.

De pechvogel van de groep was wel Delhya die blijkbaar altijd tussen het water en de persoon die in het water geduwd werd, stond. Zij dus altijd mee het water in. Maar eind goed al goed. We zijn er allemaal heelhuids vanaf gekomen. De ene al wat roder als de andere. De zon blijft haar ding doen. 

Terwijl de B-groep aan het spelen was, was de A-groep goed aan het trainen. En na de training krachttraining. Het is me wat. En ja de krachttraining was inderdaad wat! Heel wat volk op de vloer. Russen, Noren en Belgen. En dus alle toestellen druk in gebruik. Je krijgt dan natuurlijk wat wrijving. Dus als dan een niet nader genoemde zwemster (JM) wat lang aan een toestel staat te nietsen krijg je plots een Rus met een baard die vraagt "are you working or are you talking?". Tja, wie JM wat kent ... :-)

Tijdens die voormiddag zijn Luc en Wim ook nog wat op verkenning geweest. Zijn er nog andere stranden waar we eens onze handdoek kunnen neerleggen? Zijn er rustigere stranden of met wat meer 'accomodatie'? Die 2 dus op wandel. Het eerst naastliggende strand bleek alvast een naaktstrand te zijn. We denken dat we ze daar niet gaan meekrijgen...

De namiddag is voor een 2-tal uitgedraaid op een soort reddend zwemmen. Eentje moest met t-shirt zwemmen omdat de ochtendzon de rug van LDD goed had beschenen. De andere - SJ - had wat last van opkomende zonallergie en kon ook een t-shirt gebruiken.

Na het avondeten organiseerden we "de slimste van de club" een kwis voor alweters. En daarvan hebben we er meer dan voldoende. Het was een spannende strijd met ex-equo's, veel bloed, zweet en tranen. Maar uiteindelijk waren ze allemaal gelukkig.

Na de kwis dachten we rustig te kunnen gaan slapen. Maar driewerf helaas. De elektrische installatie van kamer 202 liet het afweten. Niets meer, nada, nothing. De specialist van achter de receptie kwam het oplossen ... met als gevolg dat heel de gang zonder elektriciteit zat. Dan maar de echte specialist opgebeld die de kamer van LS en MV volledig binnenste buiten heeft gekeerd. Alle lampen eruit, nog niets. Twee lampen volledig afgekoppeld, en jawel het werkte terug. Eind goed al goed. 

Se vía mañana