SWIMMING CLUB

STROMBEEK GRIMBERGEN

Abbeloos_Socquet
Fraikin
HugosFoodservice

Dag 3 - The captain's table

De ochtendtraining begon al in mineur voor 2 A-zwemmers. Hadden die toch wel niet kwart NA 9 begrepen in plaats van kwart VOOR 9. Ne mens kan hem al eens vergissen natuurlijk. Ettelijke zwemmeters meer is hun aandeel.

Vandaag ook de eerste powertraining achter de rug. Na de voormiddagtraining kon de A-groep een beetje gaan poweren. Zoals altijd is alle begin moeilijk en eer we iedereen bij elkaar hadden waren we weer 15 minuten verder. Eens verzameld konden we met de uitleg starten.

Gelukkig was die zaal wat gekoeld waardoor het zweet minder talrijk aanwezig was. Voldoende apparaten en de meesten weten ondertussen wel wat en hoe ze het moeten doen. Hier en daar wat bijstaan met meetrekken en -duwen, maar dat ging allemaal wel vlotjes.

Tijdens het middageten was er onder de jongsten blijkbaar een kleine competitie gestart "om ter hoogst eten stapelen op 1 bord". Quentin was de winnaar en kreeg hierdoor een ticket om de vrije plaats aan de Captain's table in te nemen. Op een cruise is dat een eer natuurlijk om daar te mogen zitten. De zwemmers zien het blijkbaar anders en hebben toch wat angst om bij de trainers aan tafel te komen. Maar we bijten niet. We houden meestal een leuk gesprekje over de stage. Wat is er goed, wat kan er beter?

Tijdens de namiddagtraining bleek dat niet alleen onze A-ploeg powertraining doet. Ook de Noorse delegatie komt gespierd uit de hoek. Bij sommigen ontwaarden wij enkele trekken van jaloesie, sommige andere keken hun ogen uit. De B-ploeg had ook wat vroeger gedaan met trainen en mocht wat gaan uitblazen aan zee. Het is letterlijk een steenworp afstand van het zwembad. We waren er dan ook zeer snel en of ze zich hebben kunnen uitleven. De zee in, de zee uit. Op het ponton gaan zitten. Lopen, springen, duiken, vallen en weer opstaan. Kortom plezier en vertier. 

Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de wedstrijd Duitsland tegen Frankrijk. Deze keer werd de match integraal gevolgd en zoals jullie ondertussen weten trok Frankrijk aan het kortste eind. Of was het Duitsland? Ja het was Duitsland denk ik. Een van onze zwemmers hebben we dus echt moeten troosten. Helemaal ontdaan, maar dat is sport hé.

Los van voetbal werd er door een andere zwemmer ook gezorgd voor Ijslandse contacten voor de volgende stage. Een Ijslandse schone die hier in het hotel werkt, werd geheel op vrijwillige basis goed ontvangen door QV die er helen verhalen aan kwijt kon. Het eindige deze avond - voor het slapengaan - met een 'hug' en een hopelijk een paar goede telefoonnummers om afspraken te maken voor juli2017. Het is een prachtig land met fantastische omgeving. We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Hasta el sabado.